JUNTS PER CATALUNYA – GIRONA ES COMPROMET A DESPLEGAR UN PLA DE VIDEOVIGILÀNCIA AMB MÉS DE 40 NOVES CÀMERES A LA CIUTAT

La millora de la seguretat serà un dels grans objectius de Junts per Catalunya-Girona per al proper mandat, seguint la línia marcada en els darrers pressupostos municipals on ja es feia un especial èmfasi en aquest aspecte dins les inversions del 2019. A hores d’ara, ja s’han cobert les catorze vacants de la Policia Municipal que es van produir a inicis d’any a causa del decret del govern espanyol que, d’un dia per l’altre, va avançar l’edat de jubilació de les policies locals.

La cap de llista de Junts per Catalunya-Girona i alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat avui que aquestes baixes s’han pogut cobrir ràpidament gràcies a la decisió presa anteriorment d’augmentar la plantilla de la Policia Municipal. “El nostre compromís és el de mantenir aquesta política d’augment d’efectius al cos, amb un mínim de 20 agents més que ens permetin millorar la seguretat i la presència de la policia al carrer”, ha manifestat Madrenas. En aquest sentit, ha explicat que s’està apostant per un nou model de policia de proximitat, on tots els agents treballaran sota aquest criteri a tots els barris.

Una conseqüència d’aquest nou model serà la nova subcomissaria de Santa Eugènia, a l’antiga masia coneguda com a can Borrassó. Aquest nou equipament de barri servirà per descentralitzar les seus de la Policia, acostar-la a la ciutadania, facilitar tràmits i augmentar la seguretat. Junts per Catalunya-Girona es compromet a estudiar a fons aquesta prova pilot, i exportar-la en altres punts de la ciutat si funciona i hi ha oportunitats. D’altra banda, Marta Madrenas es compromet a posar-se al costat de les comunitats de veïns que pateixen ocupacions conflictives de pisos als seus blocs, treballant a nivell policial i jurídic per a la seva eliminació.

Una de les principals mesures en la millora de la seguretat dels veïns i veïnes serà la implantació, al llarg del mandat, del Pla de Videovigilància. Aquest pla està en una fase avançada en la seva redacció, i dotarà Girona d’un complet sistema de control dels diferents accessos i de la circulació.

Marta Madrenas ha especificat que “en 4 anys posarem 22 càmeres identificadores de matrícules en punts d’accés a la ciutat, començant aquest 2019 amb sis càmeres a Montjuïc, Palau i Puig Vistós”. Aquests punts seran els accessos a Montjuïc des del Pont Major i des de Pedret; a la cruïlla del carrer Aragó amb el camí vell de Fornells; i els accessos al Puig Vistós des del Parc Científic i Tecnològic i a l’avinguda Montilivi amb el carrer Puigsacalm. El pla inclourà també 20 càmeres de control de la circulació, i de les càmeres de seguretat ciutadana pendents d’instal·lar al Grup Sant Daniel, Vila-Roja i Barri Vell. A més, s’actualitzarà el programari i la central de control de la seu de la Policia.

Finalment, també s’implementaran mesures de seguretat en l’urbanisme de proximitat i de prevenció, augmentant la il·luminació de carrers foscos o eliminant elements de mobiliari urbà que puguin generar inseguretat. En aquest sentit, es crearà el mapa ciutadà de sensació de seguretat, per conèixer els punts on els veïns i veïnes es senten menys segurs a causa d’aquests espais.

La cap de llista de Junts per Catalunya – Girona ha insistit que “som conscients que hem de fer un pas endavant en la millora de la seguretat a causa del repunt de delictes que estem patint a tot Catalunya, per això fa temps que estem treballant en aquest seguit de mesures que en algun cas ja podrem començar a aplicar tant bon punt comenci el govern, si els gironins i gironines ens fan confiança i tenim la força política suficient per aplicar totes aquestes eines que tenen un objectiu: garantir al màxim la seguretat de tots”.