JUNTS PER CATALUNYA – GIRONA INCORPORARÀ LA SARDANA I EL BÈLIT DINS DELS RECURSOS EDUCATIUS DE LA CIUTAT

La llengua i cultura popular catalana estan presents en el programa de Junts per Catalunya – Girona, que es fixa com a prioritat del proper mandat el de potenciar tirar endavant polítiques transversals de promoció dels elements identitaris de Catalunya.

Entre aquestes mesures, hi ha el compromís d’incorporar la sardana i el bèlit dins dels recursos educatius que l’Ajuntament ofereix a les escoles de la ciutat. “Donarem suport a la iniciativa que ha engegat la Confederació Sardanista de Catalunya perquè la sardana sigui patrimoni immaterial de la Humanitat de la UNESCO, però entenem que hem d’anar més enllà i fer que els nostres joves la coneguin i que les escoles que ho vulguin les ensenyin a ballar”, ha explicat la cap de llista i alcaldessa Marta Madrenas.

LA CAP DE LLISTA MARTA MADRENAS I LA REGIDORA DE DINAMITZACIÓ, EVA PALAU

També ha destacat que el número 11 de la candidatura l’ocupa Enric Palomeras, una persona vinculada des de sempre a l’associacionisme sardanista gironí com a competidor, professor i promotor, i un dinamitzador d’aquesta dansa catalana a la ciutat. Per Palomeras, “el que hem de fer és incentivar la sardana sobretot entre els més petits, perquè així és com en garantirem el futur”.

En el foment de la cultura popular, Madrenas ha destacat com aquests darrers anys s’han potenciat com mai les activitats d’aquest àmbit a les Fires de Girona, i en altres celebracions populars: “la recuperació d’imatgeria, el suport a les entitats i la difusió de les nostres tradicions entre la ciutadania han sigut un element central de les polítiques de dinamització del territori”.

L’actual regidora de l’àrea a l’Ajuntament i número 8 de la llista, Eva Palau, ha destacat la promoció del pessebrisme, el foment de la participació en les Fires de Sant Narcís com les gimcanes dels 4 rius entre els barris, la modernització del Tarlà, i la incorporació de nou bestiari popular entre algunes de les principals fites d’aquest darrer mandat.

Pel que fa al bèlit, el compromís de Junts per Catalunya – Girona és potenciar aquest esport original de Sant Narcís i el seu coneixement, introduint-lo també en els recursos educatius.