MADRENAS PRESENTA LA LLISTA MÉS TRANSVERSAL DEL SOBIRANISME A GIRONA

Junts per Catalunya – Girona ha posat avui èmfasi en la transversalitat de la llista, que agrupa a persones provinents de diferents ideologies i partits amb l’objectiu de mantenir la ciutat com a “pal de paller de l’independentisme”, tal i com l’han definit des de diferents sectors. La cap de llista i alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, aposta perquè la ciutat mantingui aquest rol: “a Girona hi ha una majoria social independentista, i nosaltres hem fet un esforç per aplegar el màxim possible de sensibilitats dins una llista on ens uneix el compromís de la ciutat en el camí cap a la construcció de la República Catalana”, assegura.

A la llista hi ha persones provinents del PDeCat, ERC, Demòcrates, Avancem i Reagrupament, a més de militants d’altres partits i persones independents. Entre els suports destaca el del MH President de la Generalitat Carles Puigdemont, que ha fet pública la seva aposta per Marta Madrenas a través de diversos vídeos a les seves xarxes socials. En un acte avui també s’hi ha sumat Marina Geli, que prové de MÉS i s’ha adherit a la Crida Nacional.

A Girona està clar, Marta Madrenas a Girona i Carles Puigdemont a Europa. Girona és una ciutat que ha aconseguit que tant el desenvolupament econòmic com la cohesió social vagin junts, és una ciutat en la què molta gent s’emmiralla” ha reconegut aquest matí, i ja afegit: “Una gran victòria de Junts per Catalunya a Girona és l’única garantia que tindrem un ajuntament independentista, perquè veig amb una certa tristesa que hi ha altres candidatures que no es mullen com nosaltres; la transversalitat de la llista garanteix per una banda que pensarem en polítiques per a la ciutat, de cohesió, i per l’altra un ajuntament amb majoria clara independentista.”

Per la seva banda Carles Bonaventura, de Reagrupament, ha dit que “s’està confirmat que la nostra candidatura és la que millor reflexa la ciutat de Girona, àmplia, on hi ha molta ciutat i poc partit, amb molta  gent independent. És un projecte de ciutat,  que suma. El 26 d’octubre els gironins som uns privilegiats perquè tindrem la possibilitat d’emetre un doble vot molt contundent: votar Marta Madrenas a les municipals i Carles Puigdemont a les europees”.

Martí Terés, exregidor d’ERC, ha assegurat que “totes les vessants de l’independentisme es troben dins de Junts per Catalunya – Girona, una llista que té una autèntica vocació de suma i de treballar plegats per una ciutat millor i per un país lliure”, i Eduard Berloso, de Demòcrates, ha afegit que Junts per Catalunya – Girona “és la resposta que està esperant la nostra ciutadania, la unitat de diferents formes de pensar que al final tenen un mateix objectiu, el de servir a la ciutat de Girona”.

Finament, Glòria Plana, d’Avancem, ha destacat que “aquesta és la llista real de la transversalitat a Girona, on tothom comparteix un denominador comú com és la lluita per la llibertat, per la democràcia i per una ciutat més progressista i més lliure”, mentre que Núria Pi i Marta Sureda, com a independents, han destacat: “el que ens va il·lusionar  d’aquesta llista és la professionalitat dels seus integrants i que tothom prové d’orígens ben diferents però que comparteix un mateix objectiu, que  Girona i Catalunya siguin més lliures i més justes

Madrenas ha posat aquesta transversalitat com a exemple de la unitat que cal dins l’independentisme per assolir l’objectiu: “cal anar junts, també als municipis. Girona som un exemple clar que un Ajuntament compromès amb la defensa dels drets i les llibertats és un valor afegit per al progrés social i econòmic”.

En aquest sentit, la cap de llista de Junts per Catalunya – Girona ha apel·lat al vot útil de l’independentisme: “el diumenge que ve hem de votar a Carles Puigdemont a Europa i Marta Madrenas a Girona, perquè som la garantia que l’independentisme no retrocedirà davant qui prioritza altres eixos o interessos”.

En aquest sentit, ha alertat que “som l’única capital pintada de groc, i ara ens trobem en uns comicis on hi ha qui la vol pintar de vermell, nosaltres som l’única garantia que això no passarà”. “Som una ciutat majoritàriament independentista, amb un ajuntament amb majoria de regidors independentistes, on comptem que guanyarem una força independentista, i que l’aritmètica per governar després del 26M pot acabar fent que hi hagi una alcaldessa socialista”, ha afirmat Madrenas, recordant que “ningú presenta una llista transversal com Junts per Catalunya – Girona”.