Va formar part d’una candidatura electoral per primera vegada l’any 2011, com a independent a la llista de Carles Puigdemont. Durant aquests anys ha dirigit diferents àrees municipals, des d’urbanisme a dinamització econòmica, fins que el març del 2016 va assumir l’alcaldia. Ara encapçala per primera vegada una llista, la de Junts per Catalunya – Girona, amb la garantia de presentar-se davant la ciutadania amb un compliment del pla de govern del 95% i la il·lusió d’un equip que barreja l’experiència i la renovació.

GIRONA NECESSITA UN GOVERN FORT I NOSALTRES EN SOM L’ÚNICA GARANTIA

HEM CREAT UN MODEL D’ÈXIT QUE FA QUE GIRONA FUNCIONI

DINAMISME ECONÒMIC, ATENCIÓ I EMPODERAMENT DE LA GENT SÓN ELS EIXOS CLAUS

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona. Pere Duran / Nord Media

Fa tres anys va prendre la direcció del govern municipal i avui lidera una ciutat referent en àmbits com la sostenibilitat, l’atenció a les persones, el dinamisme econòmic i el sobiranisme. L’alcaldessa Marta Madrenas afronta aquesta campanya al capdavant de la llista de Junts per Catalunya – Girona amb un balanç més que positiu de la seva gestió municipal i amb un equip renovat, transversal i professional. Amb la il·lusió de qui sap que encara hi ha molt camí per fer i el convenciment que Junts per Catalunya – Girona és l’única garantia que la ciutat resoldrà amb èxit els reptes que venen.

P. El 95% del pla de govern executat o en procés és la millor prova que el seu ha estat un mandat seriós i rigorós?

R. És una mostra més, però n’hi ha d’altres tant o més importants, com per exemple que hem reduït un 40% l’atur, que hem gestionat més de 10 milions d’euros en programes de polítiques actives d’ocupació que han beneficiat a 7.000 persones, que hem augmentat el pressupost municipal un 12% tot i congelar taxes i impostos durant set anys, o que hem desencallat projectes que estaven enquistats com ara el Pont del Dimoni, el futur Museu d’Art Contemporani, l’antic Cinema Modern, Aigües de Girona o la Carretera de Barcelona. La llista és molt llarga.

P. Girona funciona?

R. I tant que sí! I en tenim una demostració simbòlica: hem arribat als 100.000 habitants. I més enllà de la xifra, de l’anècdota, hem de tenir clar que si una ciutat creix i atrau nous habitants, és perquè protegeix a la seva gent i ofereix oportunitats de desenvolupament del seu projecte personal i professional. Per tant, sí, Girona funciona. I això no passa perquè sí, sinó perquè fem bé la nostra feina.

P. Les persones han estat l’eix de les seves polítiques.

R. És que no pot ser d’una altra manera. Una ciutat és un espai aglutinador de projectes vitals i professionals. La cohesió social és el nostre gran tresor i el principal valor a mantenir inalterable, passi el que passi. Per tant, el primer que ha de fer un govern és protegir la gent.

P. I això com ho ha fet, el seu govern?

R. De moltes maneres! Per exemple subvencionant l’IBI de les famílies nombroses i monoparentals, congelant els impostos i les taxes, augmentant un 55% les ajudes al lloguer d’habitatges, evitant 354 desnonaments en dos anys, eliminant les llistes d’espera del Servei d’Atenció Domiciliària per a la gent gran, destinant més de 150.000 euros anuals en beques per accedir als casals d’estiu, fent el primer parc infantil per a nens amb discapacitats, al parc del Migdia, sent pioners a Catalunya en la lluita contra l’absentisme escolar, ajudant a crear 384 noves empreses, adaptant la seu electrònica per poder-hi fer el 100% dels tràmits ciutadans… I moltes i moltes mesures més que han tingut la finalitat, no només de protegir els col·lectius més vulnerables, sinó també de millorar la quotidianitat, el dia a dia, de tots els gironins i les gironines.

P. L’empoderament de la ciutadania ha estat vital perquè Girona avui brilli?

R. Sense cap dubte. Hem creat més de 100 organismes participatius per dissenyar polítiques de consens, i hem impulsat iniciatives de participació com els pressupostos participats, que ara hem de replantejar perquè siguin més efectius, i d’altres per definir l’espai públic com a la plaça Espanya, la denominació de carrers a Germans Sàbat o el futur del Parc Central.

P. Igual que l’atenció a les persones, la sostenibilitat ha estat una de les seves prioritats des del primer dia.

R. Efectivament. Avui som una ciutat sostenible amb una alta qualitat de vida, i tothom n’és conscient. Som la ciutat catalana amb més de 50.000 habitants amb un índex més alt de recollida selectiva, hem recuperat 45 hectàrees de superfície natural per a usos lúdics, hem reduït un 44% les emissions de gasos hivernacle en equipaments municipals i hem ampliat fins a 36 quilòmetres la xarxa de carrils bici.

P. Com veu Girona avui?

R. Aquests últims anys hem fet de Girona una ciutat plena d’oportunitats per a tothom, una ciutat dinàmica i moderna, que mira el seu futur amb optimisme. Hem aconseguit establir un model de ciutat que funciona, que creix i de la qual n’estem orgullosos. I d’això tothom n’és conscient. Només nosaltres som la garantia que això continuarà sent així, qualsevol altra opció més enllà de Junts per Catalunya – Girona és un risc potencial que pot acabar amb tota la feina feta, i amb tot el futur que ens estem treballant.

P. Quins reptes es planteja?

R. Tenim molts reptes a la ciutat, hi ha moltes coses a millorar. Sobretot el que hem de fer és millorar encara més la nostra qualitat de vida: amb la neteja, amb la seguretat, amb l’accés a l’habitatge, amb la cultura, amb la jardineria, amb la gestió dels serveis públics, amb l’aparcament i la mobilitat, en la creació de llocs de treball… Tenim molt camí per córrer, molts projectes per tirar endavant, i els encarem amb la il·lusió i la satisfacció que ningú pot acreditar els èxits que aquest govern municipal ha aconseguit en aquests temes que acabo d’esmentar.

P. Perquè els gironins i les gironines han de votar Marta Madrenas?

R. Per totes aquestes coses que acabo de dir i perquè ningú pot presentar un projecte per Girona com el nostre. Tenim un programa seriós, rigorós, que suma l’experiència de govern amb les noves idees d’un equip renovat. Presentem un projecte que servirà per cuidar encara més les persones, per continuar dinamitzant l’economia de la ciutat, per aplicar criteris de sostenibilitat, i per defensar els drets i les llibertats fonamentals. Perquè la gent de Junts per Catalunya – Girona som els del sí: el sí a la República, a les persones, a les empreses, al medi ambient, a l’escola catalana, a la reducció de l’atur, a la cultura per a tothom, als barris, el sí a Girona. Els resultats de les polítiques de Junts per Catalunya són el sí a la qualitat de vida. Ho hem demostrat, i ho tornarem a fer. Girona necessita un govern fort que pugui continuar desenvolupant polítiques al servei de la gent i dels sectors productius.

«Som l’exemple que l’independentisme va lligat al progrés»
Vostè ha convertit Girona en el referent municipal del sobiranisme A Girona vam viure l’1 d’octubre com poques ciutats del país. Som l’esperit de la unitat pels drets més bàsics. A Junts per Catalunya – Girona ens comprometem a tenir sempre present aquell 1 d’octubre, no ens n’oblidarem, i aquestes eleccions també van d’això!
Perilla aquest compromís?
Girona som l’exemple que l’independentisme no és cap llast, sinó que va lligat al progrés, que és un estímul. I hem de garantir que la nostra ciutat continuï sent groga, i no vermella o morada com alguns la volen pintar.

SOM ELS DEL SÍ: EL SÍ A
LA REPÚBLICA, A LES
PERSONES, A LES
EMPRESES, A LA CULTURA,
ALS BARRIS

CAP CIUTAT DEL
NOSTRE ENTORN POT
ACREDITAR ELS
ÈXITS I EL PROGRÉS
QUE TÉ AVUI GIRONA

JA SOM 100.000
HABITANTS I AIXÒ VOL
DIR QUE SOM UNA CIUTAT
D’OPORTUNITATS I QUE
PROTEGIM LES PERSONES

SOM UNA CIUTAT
SOSTENIBLE I AMB UNA
ALTA QUALITAT DE VIDA,
I AIXÒ TOTHOM HO VEU

HEM DE GARANTIR QUE
GIRONA CONTINUÏ SENT
GROGA, I NO VERMELLA
NI MORADA COM ALGUNS
LA VOLEN PINTAR