PARADES DE BUS A DEMANDA, CREACIÓ D’UN MAPA DE SENSACIÓ D’INSEGURETAT, I EL FOMENT DE LES VOCACIONS TECNOLÒGIQUES I DE L’ESPORT BASE FEMENÍ, PRINCIPALS MESURES PER A LES DONES

La lluita per aconseguir la igualtat de gènere i contra les agressions sexistes continuaran sent la propera legislatura una de les principals preocupacions de Junts per Catalunya – Girona.

Així es deprèn del programa electoral de la llista que encapçala l’alcaldessa Marta Madrenas, que preveu una bateria de mesures que tenen com a finalitat intensificar en totes les polítiques i accions municipals una perspectiva no sexista, en la línia del pla municipal d’igualtat 2016-19, que ja introdueix la visió de gènere en les polítiques municipals.  “La igualtat de gènere és un objectiu que la societat ens reclama amb insistència, perquè hi ha dèficits que no es poden allargar més en el temps. Com a Ajuntament, la nostra obligació és donar exemple a la resta de la societat i vetllar perquè no hi hagi cap mena de discriminació”, destaca Madrenas.

Entre les principals mesures que es proposen per prevenir les agressions sexistes destaquen les parades de bus a demanda, l’eliminació d’espais opacs, i més presència del Punt Lila en els actes festius on es concentrin els joves (aquesta legislatura ja s’han instal·lat durant les Fires).

També es crearà un pla escolar de tolerància zero contra les agressions masclistes, racistes i LGTBIfòbiques, i es farà el mapa ciutadà de sensació de seguretat, que contempla l’aplicació de les mesures correctives que calgui en els punts on la ciutadania, i especialment col·lectius vulnerables com les dones, se sent menys segura. Així mateix, s’instal·larà il·luminació complementària i sostenible per augmentar la sensació de seguretat.

El programa de Junts per Catalunya – Girona contempla també diferents mesures encaminades a la potenciació de l’esport base femení i de les vocacions tecnològiques entre les noies. Cal recordar que el pla del foment de les vocacions científiques entre la gent jove, sobretot les noies, és ja una realitat des d’aquesta legislatura i es fa d’acord amb la Universitat de Girona.

Pel que fa a l’aposta pel foment de l’esport base, segons la cap de llista Marta Madrenas “hem d’acabar amb aquests índexs tant alts d’abandonament de la pràctica de l’esport entre les noies”.